RYNKBEHANDLING MED BOTOX

Vad är Botox? 

BOTOX® är ett naturligt protein som är tekniskt känt som Botulinum Toxin A. Den aktiva subtansen i läkemedlet är ett högt framrenat bakterieprotein. Läkemedlet använts inom sjukvården i över 20 år.  Det är således ett rent naturmedel utan modifikationer.     

Är Botox farligt? 

Mängden som används vid behandling är extremt liten, miljarddelar av ett milligram. Botox kan vara farligt om man får stora mängder i blodcirkulationen. För en vanlig behandling av rynkor i pannan och kråksparkarna används 50 enheter. Det som visats vara farligt är ca 3000 enheter i blodcirkulationen. Något säkert fall av allergi har hittills inte rapporterats.    

Botox verkningsmekanism och bibehållande effekt? 

Botox injiceras genom små, mycket tunna nålar och verkar lokalt kring injektionsstället genom att blockera nervimpulser till muskler eller körtlar. Detta orsakar en tillfällig avslappning av muskelfibrer. Effekten av injektionen kommer inom några dagar, utvecklas gradvis och är maximal efter 7-14 dagar. 

Effekten är beroende av given dos och injektionssätt och effekten kvarstår 3-6 månader beroende på vad som behandlas.      

Vilka rynkor är vanligast att bli behandlad med Botox? 

Horisontella rynkor i Pannan,” arg-rynkan” dvs rynkor mellan ögonbrynen som också kallas för ”Glabella” , ”Kråksparkana” vid ögonvrån. I samband med behandling av rynkor vid ögonvrån kan man göra en ögonbrynslyft som är populär bland många. 

Exempel på andra behandlingsområde med Botox är : 

–    Tandgnissling 

–    Spänningshuvudvärk 

–    Svett i armhålor         

Hur långt det tar en behandling? 

Själva ingreppet tar ca 5 minuter. Med konsultation och fotografering samt efterbehandling rekommendationer tar ca 30 minuter. 

Gör det ont att få Botox behandling?

Lokala anestesi kan användas vid behov men oftast känner man inte alls att ta Botox. Små nålar och rätt teknik minskar smärtupplevelse.   

Vad kostar en rynkbehandling?

Det beror på hur mycket material som används och vilka område behandlas. Pris från 2999 kr(Ett område).