VECKBEHANDLING

Varför uppkommer olika veck i ansiktet?   

Uppkomsten av veck i ansiktet leder till att man se hängigt och trött ut. Vad som är viktig i behandling av veck i ansiktet är att man får ta reda på vad som är orsaken till detta. Anledningen kan vara överanvändning av muskler i området eller förlorad volym och föråldring.     Volymförändringar i ansiktet är en viktig del av föråldring. Av gravitationseffekten och andra skäl förlorar man fett i kinderna och under ögonen som ger ett tydligt tecken på åldring. Fettdepåerna kryper istället ner och samlas runt munnen och käklinjen. Med små mängder Hyaluronsyra återfuktning kan du förebygga det trötta och ihåliga utseendet. Om orsaken är överanvändning av muskler kan man behandla detta med filler eller botox.  

Nasolabial veck, Sura mungipor och hamsterpåsar

Fett som kryper ner från kinderna och mellersta 1/3 av ansiktet samlas kring munnen och käklinjen. Näsa-till-Mun vecken (Nasolabial) blir klart tydligare och ger ett trött utseende, som mörka ringar. Sura mungipor (som även kallas Marionette Veck) får man av volymsamlingen vid hamsterpåsarna kring käklinjen, och ger ett surt utseende.   Hyaluronsyra filler injiceras längs vecket för att lyfta vävnaderna och skapa mjukare veck. Ibland behandlas dessa veck med Botox. Därför behandlas veck med olika teknik och material.          

Vad är filler? 

Det finns två sorters filler. Animaliska och icke-animaliska filler. 

Fillers av hög kvalité är icke-animaliska ämne vilket består av hyaluronsyra, en i kroppen naturligt förekommande sockerart som binder ca 6000 gånger sin vikt i vatten. Dessa vattenbindningen i huden orsakar en kraftfull återfuktning som stimulerar produktionen av kollagen i huden vilket resulterar en mjukare och fylligare hud kring injektionen. hyaluronsyra bryts ner i huden dvs, den bryts ner och försvinner ur kroppen precis som kroppens egen hyaluronsyra omsätts därför är denna behandling en icke-permanent behandling. Den goda kunskapen som hyaluronsyra har är att det allt eftersom det bryts ner i huden i stort sätt behåller sin volym ända tills mycket små mängder återstår.      

 

Vanligaste användningsområden för fillers är :   

–    Läppförstoring 

–    Nasolabialaveck ( veck mellan näsvinge och mungipa) 

–    Sura mungipor 

–    Marionettlinjer (linjer från mungipa ner mot hakan) 

–    Under ögat ( Tear Trough) 

–    Ifyllnad och skulpering av Kinder 

–    Korrigering av Hakan 

–    Utjämning och skulptering av Käkvinkel   

 

Hur länge håller resultatet? 

Beroende på området som behandlas och materialet som används samt individens kropps ämnesomsättning och vanor sitter resultatet mellan 6-18 månader. Det finns individer som bryter ner ämnet väldigt fort.     

 

Gör det ont? 

Alla fillers som jag använder innehåller bedövningsmedel. Dessutom användning av små kanyler minskar smärtkänslan. Vissa känner ingen smärta alls. 

 

Vad kostar att få filler behandling?

Det beror på hur mycket material används och i vilka område. Pris från 2999 kr (Ett område och 1 ml).