Botox Göteborg

Botox Göteborg, Kråksparkarna eller arga rynkan?  Vi svarar på dina frågor.

Överblick

Botox Göteborg

Bäst resultat
1 behandling

Botox Göteborg

Hållbarhet
+6 månader

Botox Göteborg

Behandlare
Legitimerade  vårdpersonal

Botox Göteborg

Tillbaka till rutiner
Samma dag

Botox Göteborg

Tid
30-45 min

Botox Göteborg

Bedövning
Nej

Botox Göteborg

Komplikation
Låg

Botox Göteborg

Vila
1 dygn

Överblick

Bäst resultat

1 behandling

Återhämtning

Inga

Tillbaka till rutiner

Samma dag

Behandlingstid

30 min

Duration av resultat

3-6 månader

Komplikationsrisk

Medium

Behandlare

Legitimerade vårdpersonal

Bedövningsmedel

Inga

Antirynk behandling, men även känd som Botox, används ofta för att få musklerna i ansiktet att slappna av och hjälper till att minska och i vissa fall helt eliminera rynkor, sådana rynkor som uppstår på grund av ansiktsuttryck, till exempel i arga rynkan i pannan eller Kråksparkarna.

JQ.Klinik i Göteborg är en de ledande kliniker i Göteborg för botox-behandlingar. 
Botox är en optimal och säker behandling för pannrynkor, kråksparkarna och rynkor mellan ögonbrynen (arga rynkan). Med Botox eller botulinum-toxin går det även att behandla linjer och rynkor i andra delar av ansiktet, t.ex. rökarlinjer, lyfta ögonbrynen (även känd som ögonbrynslyft) eller kaninlinjer.

Utöver estetiska behandlingar kan vi på JQ.Klinik i Göteborg behandla huvudvärk (migrän), minska ett gummy smile, tandgnissling och överdriven svettning (Hyperhidros) med botox.

Botox Göteborg

Hur fungerar BOTOX på JQ.Klinik i Göteborg?

Botox injiceras med små och flera små nålar och verkar lokalt runt injektionsstället genom att blockera nervimpulser till muskler eller knogar. Effekterna av Botox börjar synas efter några dagar, utvecklas gradvis och når sin topp efter 7–14 dagar.

Mängen botox (enhet) dosen och injektionstekniken  påverkar resultatet. Beroende på vilket område som behandlas, 
varar effekterna av Botox-behandlingen mellan tre och sex månader.
Eventuella injektioner mot rynkor måste upprepas för att bibehålla den avsedda effekten.

Vilka rynkor behandlas vanligtvis med botox?

Det finns ett antal olika kosmetiska användningsområden för Botox och andra botulinum-toxin. Områden som kan behandlas med botox är följande: 

Hur förbereder jag mig för Botox Göteborg behandling?

En vecka före behandlingen bör du undvika att ta aspirin, ibuprofen, E-vitamin och fiskoljetillskott. Dessa kan öka blödningar och blåmärken. Du kan dock ta paracetamol vid behov.

Om du tar någon utskriven medicin, inklusive aspirin, ska du inte sluta ta den – rådgör först med din behandlare på JQ.Klinik som har långt erfarenhet som specialisttandläkare.

Undvik att dricka alkohol 24 timmar före behandlingen, eftersom detta också ökar risken för blåmärken

Gör det ont att få BOTOX?

En Botox behandling tar oftast endast några få minuter med några små stick som de flesta upplever som ofarlig. Smärta är dock något individuellt och vissa personer kan uppleva mer smärta än andra. Då kan lokala anestesi användas vid behov för att minska smärtan. Små nålar och rätt teknik brukar även minska smärtupplevelsen.

antirynk-behandling eftervård

Efter din Botox Göteborg®-behandling kan du fortsätta din vanliga dag. Det är dock viktigt att du följer din behandlares råd noggrant. På så sätt kan du få maximal effekt av behandlingen och minska risken för komplikationer.

För att få ut det bästa av din rynkbehandling måste du:

  • Undvika att röra eller massera det behandlade området och undvik ansträngande träning under 24-48 timmar efter behandlingen. Om du inte gör det kan det leda till att toxinet flyttar sig i muskler som det inte ska.
  • Det tar cirka 72 timmar innan behandlingen börjar verka och 2 veckor innan effekterna är fullt synliga, även om du kan känna den största effekten efter 7 till 10 dagar.
  • Kontakta din behandlare om du får några ovanliga resultat, till exempel långvariga blåmärken, svullnad, irritation eller infektion.

Vilka är förekommande biverkningarna av botoxbehandling?

Botulinum-toxininjektion är relativt smärtfria. På JQ.Klinik kan du få lokala anestesi om du vill. Vanliga biverkningar av botox behandling kan vara rodnad, svullnad och blåmärken. Dock tenderar dessa biverkningar att vara lindriga och försvinna helt efter bara några få dagar. Vill du veta mer om biverkningarna av botox injektion är du välkommen att kontakta oss.

Är Botox farligt?

Botulinum-toxin kan vara farligt om man får stora mängder av läkemedlet i blodcirkulationen. Mängden BOTOX som används vid en behandling är extremt liten – Miljarddelar av ett milligram. För en vanlig behandling av rynkor i pannan och kråksparkarna används 50 enheter. Det som visats vara farligt är ca 3000 enheter i blodcirkulationen. Något säkert fall av allergi har hittills inte rapporterats.

Botox (Rynkbehandling), Hur mycket kostar det?

Botulinumtoxin injektioner debiteras vanligtvis per område, men man kan få bättre priser om man köper flera tillsammans.

Ett område  Botox Göteborg hos JQ.Klinik kostar 2000kr.

Får jag genomgå en botoxbehandling om jag är gravid eller ammar?

Då det saknas studier som har testat behandling med botox på ammande/gravida kvinnor rekommenderar vi att man avstår från behandlingen under dessa perioder.

Botox Göteborg före efter

Rulla till toppen