Botox Kråksparkar

Fungerar Botox för kråksparkar? Vi på JQ.Klinik ger dig svaret.

Överblick

Botox Göteborg

Bäst resultat
1 behandling

Botox Göteborg

Hållbarhet
+6 månader

Botox Göteborg

Behandlare
Legitimerade  vårdpersonal

Botox Göteborg

Tillbaka till rutiner
Samma dag

Botox Göteborg

Tid
30-45 min

Botox Göteborg

Bedövning
Nej

Botox Göteborg

Komplikation
Låg

Botox Göteborg

Vila
1 dygn

Kråksparkar överblick

Bäst resultat

1 behandling

Återhämtning

Inga

Tillbaka till rutiner

Samma dag

Behandlingstid

30 min

Duration av resultat

3-6 månader

Komplikationsrisk

Medium

Behandlare

Legitimerade vårdpersonal

Bedövningsmedel

Inga

Kråksparkar är rynkor som uppstår runt ögonen. Vanligtvis är sådana rynkor de första synliga tecknen på åldrande, och de tenderar att bli mer framträdande när du ler eller kisar. Kråksparkar sträcker sig från ögonvrån och de benämns så för att de påminner om en fågels klor. Eftersom du regelbundet använder musklerna omkring ögonen, och huden här är mycket skör och känslig, kan även unga människor utveckla kråksparkar. När huden är så tunn här, förlorar huden kollagen snabbare än andra delar av ansiktet.

Även om kråksparkar kan vara ett tecken på att du har skrattat och lett mycket under din livstid, kan Botox användas för att bekämpa synliga rynkor, inklusive kråksparkar och skrattrynkor.

Botox Göteborg

Hur fungerar BOTOX kråksparkar?

Botox fungerar för att behandla kråksparkar även känd som skrattrynkor, och det kan ge en dramatisk effekt även om du har djupa linjer. Botox minskar synligheten av kråksparkar genom att slappna av musklerna som omger ögonvrån. Efter en behandling med Botox kommer du att märka att huden under och runt ögonen ser slätare ut, och skillnaden kommer att vara särskilt tydlig när du ler.

Vem kan genomgå en Botox behandling för kråksparkar?

Du ska vara över 18 år.
Man är en bra kandidat om man önskar mildra utseendet på ansiktsrynkorna runt ögonvrån.
Det är viktigt att notera att Botox kan användas av yngre personer. Allt fler personer i 20- och 30-årsåldern använder Botox som en förebyggande åtgärd för att minska muskelaktiviteten och stoppa rynkorna innan de kan utvecklas.

Hur förbereder jag mig för Botox behandling?

En vecka före kråksparkar behandling med botulinumtoxin bör du undvika att ta aspirin, ibuprofen, E-vitamin och fiskoljetillskott då dessa ämnen kan öka blödningar och blåmärken, men du kan ta paracetamol vid behov.

Om du tar någon utskriven medicin, inklusive aspirin, ska du inte sluta ta den – rådgör först med din din läkare eller vår utövare på JQ.Klinik som är en ST-tandläkare.

Undvik att dricka alkohol 24 timmar före behandlingen, eftersom detta kan också öka risken för blåmärken.

Hur går en Botox behandling till?

Steg ett - Samråd och samtycke

Det är viktigt att förstå att Botox och botulinomtoxin är ett receptbelagt läkemedel. Det är ett obligatoriskt krav att konsultationen utförs av en legitimerade behandlare 48 timmar innan behandling. Detta ger dig tid att överväga allt som togs upp under konsultationen, inklusive riskerna, och ger dig en ” betänketid “.

Vid ankomsten till kliniken kommer din behandlare att fylla i ett detaljerat formulär med personuppgifter och medicinsk historia tillsammans med dig.

Vi kommer att diskutera din sjukdomshistoria och tydliggöra det realistiska, förväntade resultatet av fillerbehandlingen.

Vår Behandlare på JQ.Klinik kommer också att beskriva eventuella biverkningar och fråga om du förstår sammanfattningen av den behandling du ska få.

Denna process ska ta så lång tid som du behöver och ge dig möjlighet att väga fördelarna mot riskerna.

Du kommer att underteckna och datera dina ifyllda formulär och en samtyckesblankett.

Ta dig tid att överväga om det är rätt för dig och var noga med att ställa med dina frågor. 

Visa mer Minimera

Steg två - Kråksparkar Behandlingen

Din behandlare på JQ.Klinik kan be dig att ta ett “före” foto. Detta gör vi för vår journal och om du ger samtycke så kan det publiceras på socialamedier.

Din behandlare rengör det område som ska behandlas med en antibakteriell/alkoholisk torkduk. Därefter ber hon dig att röra ansiktet med överdrivna ansiktsuttryck. Detta hjälper oss att identifiera de rätta musklerna att rikta in oss på. 

Din behandlare på JQ.klinik kommer att använda en mikronål, en spruta och en flaska med botulinumtoxin för att injicera små mängder toxin i musklerna under huden. Detta kan vara smärtfritt eller kännas som ett litet stick. Behandlaren kommer att injicera på flera ställen, beroende på vilket eller vilka områden som ska behandlas.

Den slutliga effekten av behandlingen kommer att synas 1-2 veckor efter behandlingen. Vid denna tidpunkt kommer du även att erbjudas en kostnadsfri kontroll återbesök.

Visa mer Minimera

Steg tre - Återbesök

Din behandlare på JQ.Klinik kommer att erbjuda dig en tid för återbesök senast 2 veckor genomförd behandling. Detta för att vi vill säkerställa att både du och vi är nöjda med behandlingen. 

Steg fyra - Upprepad behandling

Beroende på hur snabbt din kropp bryter ner toxinet behöver du en ny behandling 12-24 veckor efter den första behandlingen.

Kråksparkar eftervård

Efter din botox behandling för kråksparkar bör du följa samma procedur som övriga botox-injektioner. Du kan fortsätta din vanliga dag. Det är dock viktigt att du följer följande: 

  • Undvik intensiv träning eller andra ansträngande aktiviteter efter injektionen för kråksparkar med Botulinumtoxin.
  • Undvik att dricka stora mängder alkohol efter botox behandling.
  • Använd ispåsar för att minska blåmärken vid injektionsstället.

Vilka är förekommande biverkningarna av botox-injektion för kråksparkar?

De flesta kunderna på JQ.Klinik tycker att botulinumtoxininjektioner är relativt smärtfria och enkla.

En liten minoritet av kunderna väljer att få en lokal bedövningskräm applicerad på området 20-30 minuter före behandlingen. Om du känner att du har en låg smärttröskel, se till att ange detta i din medicinska journal, så att din behandlare på JQ.Klinik kan applicera krämen tidigt under konsultationen.

Några biverkningar är följande:

  • Tillfälliga blödningar och blåmärken.
  • Mild svullnad
  • Huvudvärk efter behandlingen

Denna lista är inte fullständig och du bör rådgöra med din behandlare om du är orolig på något sätt.

Du ska INTE få botulinumtoxininjektioner om:

  • Du är gravid eller ammar eller om du försöker bli gravid..

Botox kråksparkar, Hur mycket kostar det?

Botulinumtoxin injektioner debiteras vanligtvis per område, men man kan få bättre priser om man köper flera tillsammans.

En bahandling av Botox kråksparkar hos JQ.Klinik kostar 2000kr.

Se upp för mycket billiga priser. Det kan vara så att dessa behandlare inte använder licensierade produkter av botulinumtoxin eller att de inte är tillräckligt medicinskt kvalificerade.

Rulla till toppen