Botox Ögonbrynslyft

Hos oss kan du bekämpa hängande ögonlock med Botox

Överblick

Botox Göteborg

Bäst resultat
1 behandling

Botox Göteborg

Hållbarhet
+6 månader

Botox Göteborg

Behandlare
Legitimerade  vårdpersonal

Botox Göteborg

Tillbaka till rutiner
Samma dag

Botox Göteborg

Tid
30-45 min

Botox Göteborg

Bedövning
Nej

Botox Göteborg

Komplikation
Låg

Botox Göteborg

Vila
1 dygn

ögonbrynslyft överblick

Bäst resultat

1 behandling

Återhämtning

Inga

Tillbaka till rutiner

Samma dag

Behandlingstid

30 min

Duration av resultat

3-6 månader

Komplikationsrisk

Låg

Behandlare

Legitimerade vårdpersonal

Bedövningsmedel

Inga

Botox ögonbrynslyft eller icke-kirurgiskt ögonbrynslyft är ett behandlingssätt för patienter för att släta ut hudrynkor i pannan och lyfta hängande ögonbryn (minska synligheten av att det övre ögonlocket är täckt).

I ungdomsåren är bindväven i huden stark och ger huden mycket struktur och stöd. Detta beror på att kroppen producerar gott om kollagen- och elastinproteiner som reparerar huden från skador och håller den frisk.

När vi blir äldre minskar nivåerna av dessa proteiner i huden, vilket i sin tur försvagar bindevävnaden och resulterar i att vissa områden hänger, och våra ögonbryn är särskilt drabbade. När ögonbrynen börjar hänga kan det få oss att se trötta ut, leda till att vi stänger ögonområdet och att ansiktet åldras avsevärt.

Botox Göteborg

Hur fungerar ögonbrynslyft med botox?

Botox ögonbrynslyft är en kosmetisk behandling för rynkor mellan ögonbrynen, som jämnar ut linjer och rynkor samt höjer ögonbrynen. Dessa Botox-injektioner fungerar genom att slappna av underliggande muskler för att släta ut huden på utsidan och slappna av musklerna mellan ögonbrynen. Detta gör det möjligt för pannmuskulaturen att dra upp i de nu avslappnade musklerna, vilket höjer ögonbrynen och därmed öppnar ögonen.

Vem kan genomgå en Botox behandling för ögonbrynslyft?

Botox rekommenderas endast för vuxna från 18 år och äldre. Både män och kvinnor med måttliga till allvarliga rynkor kan ha nytta av en Botox-behandling av ögonbrynen. Har man mycket överskott av hud på ögonlocken biter tyvärr inte Botox tillräckligt bra.

Innan du genomgår detta ingrepp måste du först träffa oss för en konsultation. Vid detta tillfälle kommer vi att bedöma eventuella individuella riskfaktorer. Du är inte en bra kandidat för Botox-injektioner om du är gravid eller ammar, detta på grund av att de gifter som används i injektionerna kan skada spädbarn och ofödda foster.

Hur förbereder jag mig för ögonbrynslyft Botox behandling?

En vecka före ögonbrynslyft behandlingen bör du undvika att ta aspirin, ibuprofen, E-vitamin och fiskoljetillskott då dessa ämnen kan öka blödningar och blåmärken, men du kan ta paracetamol vid behov.

Om du tar någon utskriven medicin, inklusive aspirin, ska du inte sluta ta den – rådgör först med din din utövare på JQ.Klinik som är en specialisttandläkare.

Undvik att dricka alkohol 24 timmar före behandlingen, eftersom detta kan också öka risken för blåmärken.

Hur går en Botox behandling till?

Steg ett - Samråd och samtycke

Det är viktigt att förstå att Botox® är ett receptbelagt läkemedel. Det är ett obligatoriskt krav att konsultationen utförs av en legitimerade behandlare 48 timmar innan behandling. Detta ger dig tid att överväga allt som togs upp under konsultationen, inklusive riskerna, och ger dig en ” betänketid “.

Vid ankomsten till kliniken kommer din behandlare att fylla i ett detaljerat formulär med personuppgifter och medicinsk historia tillsammans med dig.

Vi kommer att diskutera din sjukdomshistoria och tydliggöra det realistiska, förväntade resultatet av fillerbehandlingen.

Vår Behandlare på JQ.Klinik kommer också att beskriva eventuella biverkningar och fråga om du förstår sammanfattningen av den behandling du ska få.

Denna process ska ta så lång tid som du behöver och ge dig möjlighet att väga fördelarna mot riskerna.

Du kommer att underteckna och datera dina ifyllda formulär och en samtyckesblankett.

Ta dig tid att överväga om det är rätt för dig och var noga med att fråga vad uppföljningsproceduren är.

Visa mer Minimera

Steg två - Ögonbrynslyft Behandlingen

Din behandlare på JQ.Klinik kan be dig att ta ett “före” foto. Detta gör vi för vår journal och om du ger samtycke så kan det publiceras på socialamedier.

Din behandlare rengör det område som ska behandlas med en antibakteriell/alkoholisk torkduk. Därefter ber hon dig att röra ansiktet med överdrivna ansiktsuttryck. Detta hjälper oss att identifiera de rätta musklerna att rikta in oss på. 

Din behandlare på JQ.klinik kommer att använda en mikronål, en spruta och en flaska med botulinumtoxin för att injicera små mängder toxin i musklerna under huden. Detta kan vara smärtfritt eller kännas som ett litet stick. Behandlaren kommer att injicera på flera ställen, beroende på vilket eller vilka områden som ska behandlas.

Visa mer Minimera

Steg tre - Återbesök

Din behandlare på JQ.Klinik kommer att erbjuda dig en tid för återbesök senast 2 veckor genomförd behandling. Detta för att vi vill säkerställa att både du och vi är nöjda med behandlingen. 

Steg fyra - Upprepad behandling

Beroende på hur snabbt din kropp bryter ner toxinet behöver du en ny behandling 12-24 veckor efter den första behandlingen.

Välj område för att gå vidare till informationssida.

Hitta-botox-behandling

Botox Panna, Reducera rynkor i pannan.

Argrynka, även känd som Glabella.

Botox Ögonbrynslyft, bekämpa hängande ögonlock.

Botox ögonbrynslyft eftervård

Efter din behandling med botox runt ögonen bör du följa samma procedur som övriga botox-injektioner. Du kan fortsätta din vanliga dag. Det är dock viktigt att du följer följande råd: 

  • Undvik intensiv träning eller andra ansträngande aktiviteter efter injektionen för ögonbrynslyft.
  • Rör eller gnugga inte injektionsområdet efter ögonbrynslyft.
  • Undvik att dricka stora mängder alkohol efter ögonbrynslyft-behandlingen.
  • Gör ingen kemisk peeling, ansiktsbehandling eller mikrodermabrasion efter ingreppet.
  • Använd ispåsar för att minska blåmärken vid injektionsstället.

Vilka är förekommande biverkningarna av botox-injektion för ögonbrynslyft?

Botulinumtoxininjektioner är relativt smärtfria. På JQ.Klinik kan du få lokala anestesi om du vill. Vanliga biverkningar av botox behandling kan vara rodnad, svullnad och blåmärken. Dock tenderar dessa biverkningar att vara lindriga och försvinna helt efter bara några få dagar. Vill du veta mer om biverkningarna av botox injektion är du välkommen att kontakta oss.

Hur lång tid tar det innan man ser resultat av Botox ögonbrynslyft?

Resultatet av ögonbrynslyft behandling ser du först efter 5-14 dagar.

Patienter som vill ha ett mildare till måttligt ögonbrynslyft kan uppnå utmärkta resultat med ett icke-kirurgiskt ögonbrynslyft. Ett ögonbrynslyft med Botox förblir effektivt i cirka 3-6 månader beroende på hur din kropp reagerar på toxinet.

Botox Ögonbrynslyft, Hur mycket kostar det?

Botulinumtoxin injektioner debiteras vanligtvis per område, men man kan få bättre priser om man köper flera tillsammans.

En bahandling av Botox ögonbrynslyft hos JQ.Klinik kostar 3100kr.

Se upp för mycket billiga priser. Det kan vara så att dessa behandlare inte använder licensierade produkter av botulinumtoxin eller att de inte är tillräckligt medicinskt kvalificerade.

Rulla till toppen
Logo white