Näskorrigering Med Fillers

Upplev en fantastisk känsla med en jämnare näsa i Göteborg

Överblick

Botox Göteborg

Bäst resultat 1 behandling
Botox Göteborg

Hållbarhet
9-24 månader

Botox Göteborg

Behandlare
Legitimerade vårdpersonal

Botox Göteborg

Tillbaka till rutiner
Samma dag

Botox Göteborg

Tid
30-45 min

Botox Göteborg

Bedövning
Salva

Botox Göteborg

Komplikation
Medium

Botox Göteborg

Vila
24 timmar

Fillers näsa överblick

Bäst resultat

1 behandling

Återhämtning

Inga

Tillbaka till rutiner

Samma dag

Behandlingstid

30-60 min

Duration av resultat

12-24 månader

Komplikationsrisk

Medium

Behandlare

Legitimerade vårdpersonal

Bedövningsmedel

Bedövningssalva

Vad är Näskorrigering?

Näskorrigering, eller näsplastik, är en kosmetisk kirurgisk procedur som utförs för att förändra formen eller storleken på näsan. Denna typ av kirurgi kan ha både estetiska och funktionella syften. Människor väljer näskorrigering av olika anledningar, inklusive att korrigera näsdefekter, förbättra andningsfunktionen eller för att uppnå önskade estetiska resultat.

Det finns olika tekniker för näskorrigering, och kirurgen kan anpassa ingreppet baserat på patientens individuella behov och önskemål. Exempel på förändringar som kan göras under näskorrigering inkluderar att minska eller öka näsbrodden, forma nästippen, korrigera snedställdhet eller justera näsprofilen.

Det är viktigt att notera att näskorrigering är en kirurgisk procedur som kräver noggrann övervägning och en professionell bedömning av en kvalificerad plastikkirurg. Personer som överväger näskorrigering bör konsultera med en erfaren läkare för att diskutera sina förväntningar och för att få information om potentiella risker och återhämtningstider.

Näsoperation är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen. Dock, Fler och fler människor söker efter ett mindre invasivt sätt att omforma sin näsa. Det är här som näskorrigering med fillers kommer in i bilden. Fillers näsa jämnar ut ojämnheter och konturerar näsan och som en extra fördel har den mycket kort återhämtningstid.

näskorrigering med filler, hur fungerar det?

näskorrigering med fillers är ett icke-kirurgisk alternativt till traditionell näsoperation. Då Vår vision är att skapa naturliga resultat på dina villkor, så kommer Vår legitimerade personal kommer att skräddarsy behandlingen efter ansiktsanatomi. 

Näsan har kritiska artärer som löper genom den, så det är absolut avgörande att du väljer en lämpligt medicinskt kvalificerad och erfaren utövare för att utföra din flytande näsplastik.

Behandlingen utförs för att åtgärda problem som en dorsal puckel (liten bula), en hängande nästipp eller asymmetri.

Fördelar med näskorrigering med fillers

  • Behandlingen tar bara cirka 15 minuter. 
  • Resultaten är omedelbara och återhämtningstiden är mycket minimal.
  • Du kan få ingreppet utfört och återgå till arbetet samma dag.
  • Eftersom det inte finns någon bedövning är du vaken och vid medvetande under hela ingreppet. 
  • Det är reversibelt om HA används. Om resultatet inte blir som du ville eller om en allvarlig komplikation inträffar kan vi använda injektioner av hyaluronidas för att lösa upp fillers.

Hur förbereder jag mig för behandling med DR.CYJ Hair Filler?

Veckan före behandlingen bör du undvika att ta aspirin, ibuprofen, E-vitamin och fiskolja, eftersom de kan öka blödningen och blåmärkena.

Du kan ta paracetamol.

Se till att du berättar för din behandlare om alla receptbelagda läkemedel eller kosttillskott du tar.

Näskorrigering före och efter resultat

Näskorrigering
Näskorrigering 1

Hur går en näskorrigering med fillers till?

Steg ett - Samråd och samtycke

Det är viktigt att förstå att även om dermal fillers inte är receptbelagda läkemedel, så är den medicinen som behövs för att lösa upp fillers, hyaluronidas, receptbelagd. Ansiktets anatomi är dessutom komplicerad, och det är lämpligt att endast låta medicinskt kvalificerade läkare utföra fillerbehandlingar.

Vid ankomsten till kliniken kommer din behandlare att fylla i ett detaljerat formulär med personuppgifter och medicinsk historia tillsammans med dig.

Vi kommer att diskutera din sjukdomshistoria och tydliggöra det realistiska, förväntade resultatet av fillerbehandlingen.

Vår Behandlare på JQ.Klinik kommer också att beskriva eventuella biverkningar och fråga om du förstår sammanfattningen av den behandling du ska få.

Denna process ska ta så lång tid som du behöver och ge dig möjlighet att väga fördelarna mot riskerna.

Du kommer att underteckna och datera dina ifyllda formulär och en samtyckesblankett.

Ta dig tid att överväga om det är rätt för dig och var noga med att fråga vad uppföljningsproceduren är och att behandlaren har möjlighet att träffa dig om det skulle uppstå problem.

Visa mer Minimera

Steg två - Fillers näsa Behandlingen

Din behandlare på JQ.Klinik kan be dig att ta ett “före” foto. Detta gör vi för vår journal och om du ger samtycke så kan det publiceras på socialamedier.

Behandlingen tar cirka 30-60 minuter.

Den första delen av fillerbehandlingen består av en bedövning för att göra behandlingen så bekväm som möjligt.

Din behandlare på JQ.Klinik tar bort eventuell makeup och steriliserar det område som ska behandlas. En bedövningskräm kommer sedan att appliceras på området före injektionen. Detta hjälper till att bedöva det område som ska behandlas och minskar smärtan när nålen/kanylen förs in i huden. Den bedövande effekten av bedövningskrämer som EMLA varar i cirka 30-60 minuter.

Alternativt kan din behandlare ge en lokalbedövning, där en liten mängd lignokain eller lidokain injiceras i det område som ska behandlas för att helt bedöva det. Detta kommer att leda till att man inte kan känna något i 2-3 timmar.

Din behandlare på JQ.Klinik kan ge dig mer information om de tekniker som hon anser vara lämpliga för dig. Se till att prata igenom vilken teknik din behandlare kommer att använda, så att du vet exakt vad du kan förvänta dig.

Visa mer Minimera

Steg tre - Återbesök

Din behandlare på JQ.Klinik kommer att erbjuda dig en tid för återbesök senast 2 veckor genomförd behandling. Detta för att vi vill säkerställa att du är nöjd med behandlingen. 

Steg fyra - Upprepad behandling

Beroende på hur snabbt du metaboliserar fillersubstansen behöver du en ny behandling 9-24 månader efter den första behandlingen.

Din behandlare kommer att ge dig råd om när du kan behöva upprepa behandlingen.

Vem kan genomgå behanlingen: 

Estetiskt sett är den idealiska kandidaten för näskorrigering någon som har små näsbucklor och något hängande spetsar.  Detta innebär också att asymmetrier längs näsan kan korrigeras effektivt med injektioner. De som opererat näsan tidigare behandlar vi inte med tanke på att efter en näsoperation kan anatomin ändrat sig.

Blev inte resultatet som du ville?

Det finns produkter tillgängliga som kan lösa upp hyaluronsyra fillers, så effekterna av våra fillers kan vändas/återställas om det behövs. Produkterna för att lösa filler är receptbelagda läkemedel och måste utföras av en expert. Våra personal är legitimerade sjukvårdpersonal så hos JQ.Klinik är du i trygga händer.

Hur många behandlingar behöver jag?

Oftast räcker en behandling för att uppnå önskat resultat, men i vissa fall kan det krävas en “touch-up” efter några månader. 

Om syftet med näskorrigeringen är avsmalning av näsvingarna och upphöjning av nästippen så kan även en kombinationsbehandling med neurotoxiner behövas. 

Svullnad och blåmärken kan förekomma i upp till 2 veckor efter behandlingen, men det är individuellt. Det går bra att återgå till jobbet direkt efter behandlingen.

Vilka är förekommande biverkningarna av en näskorrigering med fillers?

Vi på JQ.Klinik använder marknadens välkända material som Restylane, Juvederm och TEOSYAL. Dessa produkter har genomgått ett antal kvalitetstester och testats mot eventuella komplikationer och betraktas därför som säkra filler-produkter. Lätt ömhet, rodnad och lätt svullnad är bland de vanligaste komplikationerna. Vissa kan även få blåmärke. Bland de sällsynta komplikationerna finns infektioner som kan uppstå där huden penetreras.
Rulla till toppen
Logo white