Tear trough

Tear Trough Fillers behandling för mörka ringar under ögonen

Överblick

Botox Göteborg

Bäst resultat 1 behandling
Botox Göteborg

Hållbarhet
3-12 månader

Botox Göteborg

Behandlare
Legitimerade vårdpersonal

Botox Göteborg

Tillbaka till rutiner
1-3 timmar

Botox Göteborg

Tid
30-45 min

Botox Göteborg

Bedövning
Nej

Botox Göteborg

Komplikation
Låg

Botox Göteborg

Vila
24 timmar

Tear Trough överblick

Bäst resultat

1 behandling

Återhämtning

3-4 timmar

Tillbaka till rutiner

Samma dag

Behandlingstid

30-60 min

Duration av resultat

12-24 månader

Komplikationsrisk

Medium

Behandlare

Legitimerade vårdpersonal

Bedövningsmedel

Bedövningssalva

Tear Trough eller under ögon är området mellan nedre ögonlocken och kinderna. Ihållighet i detta område ger oftast ett trött utseende och anledningen till detta kan vara olika. Det kan vara genetiskt, medfött eller p.g.a. att man förlorar subkutant fett och elastin i huden när man går ner i vikt, eller genom den naturliga åldringsprocessen. Området under ögonen är väldigt ömtålig då det finns viktiga nerver och artärer i området. Det är därför väldigt viktigt att du väljer en lämpligt kvalificerad och erfaren utförare med medicinsk bakgrund för Tear Trough fillerbehandlingar. Hos JQ.Klinik utförs alla injektionsbehandlingar av legitimerad tandläkare och du är därför alltid i trygga händer. 

Vad är Tear Trough fillers?

Fillers under ögonen även känt som Tear Trough fillers är en icke-kirurgisk och populär behandling där fillers injiceras i området under ögonen för att återställa volymen och minska och, i vissa fall, eliminera mörka ringar under ögonen.

Under ögon-fillers-behandlingen är ett effektivt sätt för att förbättra strukturer runt ögonen samtidigt som det lyser upp huden.

Vi på JQ.Klinik använder hyaluronsyra (HA) fillers då HA är ett naturligt förekommande ämne. Hyaluronsyra är utmärkt eftersom att den kan hålla 1000 gånger sin vikt i vatten, vilket gör att huden ser slät och återfuktad ut. Hyaluronsyra bryts gradvis ned av kroppen.

Vi använder oss av marknadsledande material för under ögon fillers behandlingar. Exempel på hyaluronsyrebaserade fillers på JQ.Klinik är Restylane®, Juvéderm® och Teoxane. 

Hur fungerar Tear Trough fillers?

De ledande dermal fillers som används av JQ.Klinik är hyaluronsyrebaserade produkter. Hyaluronsyra är en naturligt förekommande substans i kroppen, vilket gör det osannolikt med biverkningar.

När fillers injiceras i huden fyller det ut rynkor och linjer, fyller omedelbart ut ärr och ger volym och form där det behövs.

Tear Trough är notoriskt svåra att behandla på ett naturligt och subtilt sätt. Fillers injiceras ovanför benet men under muskeln, samtidigt som man undviker det komplexa nätverket av artärer och vener i området. Det är viktigt att du väljer en medicinskt kvalificerad och erfaren behandlare. Hos JQ.klinik utförs injektionsbehandlingarna av erfaren ST.tandläkare med många års erfarenhet.

Hur förbereder jag mig för Tear trough fillers?

Din behandlare kommer gå igenom det förväntade resultatet av Tear trough sk. under ögonsbehandling med dig. 

En vecka innan behandlingen bör du undvika att ta aspirin, ibuprofen, E-vitamin och fiskolja. Dessa kan öka blödningen och blåmärkena men du kan ta paracetamol vid behov.

Tear Trough behandling?

Steg ett - Samråd och samtycke

Det är viktigt att förstå att även om dermal fillers inte är receptbelagda läkemedel, så är den medicinen som behövs för att lösa upp fillers, hyaluronidas, receptbelagd. Ansiktets anatomi är dessutom komplicerad, och det är lämpligt att endast låta medicinskt kvalificerade läkare utföra fillerbehandlingar.

Vid ankomsten till kliniken kommer din behandlare att fylla i ett detaljerat formulär med personuppgifter och medicinsk historia tillsammans med dig.

Vi kommer att diskutera din sjukdomshistoria och tydliggöra det realistiska, förväntade resultatet av fillerbehandlingen.

Vår Behandlare på JQ.Klinik kommer också att beskriva eventuella biverkningar och fråga om du förstår sammanfattningen av den behandling du ska få.

Denna process ska ta så lång tid som du behöver och ge dig möjlighet att väga fördelarna mot riskerna.

Du kommer att underteckna och datera dina ifyllda formulär och en samtyckesblankett.

Ta dig tid att överväga om det är rätt för dig och var noga med att fråga vad uppföljningsproceduren är och att behandlaren har möjlighet att träffa dig om det skulle uppstå problem.

Visa mer Minimera

Steg två - Tear Trough Behandlingen

Din behandlare på JQ.Klinik kan be dig att ta ett “före” foto. Detta gör vi för vår journal och om du ger samtycke så kan det publiceras på socialamedier.

Behandlingen tar cirka 30-60 minuter.

Den första delen av fillerbehandlingen består av en bedövning för att göra behandlingen så bekväm som möjligt.

Din behandlare på JQ.Klinik tar bort eventuell makeup och steriliserar det område som ska behandlas. En bedövningskräm kommer sedan att appliceras på området före injektionen. Detta hjälper till att bedöva det område som ska behandlas och minskar smärtan när nålen/kanylen förs in i huden. Den bedövande effekten av bedövningskrämer som EMLA varar i cirka 30-60 minuter.

Alternativt kan din behandlare ge en lokalbedövning, där en liten mängd lignokain eller lidokain injiceras i det område som ska behandlas för att helt bedöva det. Detta kommer att leda till att man inte kan känna något i 2-3 timmar.

Vanligtvis kommer din behandlare att göra mellan 1 och 3 ingångspunkter. Mellan injektionerna kommer behandlaren att , forma och massera fillersmassanför att se till att den är jämnt fördelad på rätt plats innan den stelnar.

Din behandlare på JQ.Klinik kan ge dig mer information om de tekniker som hon anser vara lämpliga för dig. Se till att prata igenom vilken teknik din behandlare kommer att använda, så att du vet exakt vad du kan förvänta dig.

Visa mer Minimera

Steg tre - Återbesök

Din behandlare på JQ.Klinik kommer att erbjuda dig en tid för återbesök senast 2 veckor genomförd behandling. Detta för att vi vill säkerställa att du är nöjd med behandlingen. 

Steg fyra - Upprepad behandling

Beroende på hur snabbt du metaboliserar fillersubstansen behöver du en ny behandling 9-24 månader efter den första behandlingen.

Din behandlare kommer att ge dig råd om när du kan behöva upprepa behandlingen.

Tear trough fillers aftercare - efter behandlingen

Efter behandlingen kan du fortsätta din vanliga dag. Du kommer troligen att uppleva en svullnad, men resultaten kommer att vara omedelbara. De bästa resultaten syns 2-3 dagar efter fillerbehandlingen när svullnaden har avtagit.

Råd efter behandlingen kan omfatta följande:

  • Isvattensbad eller ispackningar för att hjälpa till att minska svullnaden;
  • Användning av smärtstillande medel, t.ex. paracetamol, vid behov under några dagar efter behandlingen;
  • Blåmärken och svullnad bör avta efter ett par dagar, men om du fortsätter att uppleva mycket smärtsam svullnad och blåmärken, eller om det uppstår blåsor, bör du omedelbart kontakta din behandlare.

Eventuella biverkningar bör förmedlas till behandlaren.

Tear Trough Behandling, Hur mycket kostar det?

Priserna för fillers baseras i allmänhet på det uppskattade antalet sprutor som behövs för att uppnå det önskade resultatet.  En Tear Trough filler behandling hos JQ.Klinik kostar fr. 3500 SEK. 

Vilka är förekommande biverkningarna av Tear Trough fillers?

Alla hyaluronsyrebaserade fillers som används på JQ.Klinik är CE-godkända, men det finns tyvärr alltid risk för biverkningar vid alla behandlingar.

Vanliga biverkningar kan vara rodnad, svullnad och blåmärken. Dock tenderar dessa biverkningar att vara lindriga och försvinna helt efter bara några få dagar. Vill du veta mer om biverkningarna är du välkommen att kontakta oss.

Rulla till toppen