Kemisk Peeling Göteborg

Åstadkomma en djup regenerering av huden eller bara en Kemisk Peeling Göteborg uppfräschning, Vi kan svaret.

Överblick

Överblick

En kemisk peeling är ett behandlingsförfarande där en kemisk lösning appliceras på huden för att avlägsna de översta lagren.bredvid Huden som växer tillbaka är slätare. Med en lätt eller medium peeling kan du behöva genomgå ingreppet sedan mer än en gång för att medan få önskat resultat.

i alla fall Kemisk peeling medan används för att behandla rynkor, medan missfärgad hud och ärr – vanligtvis i ansiktet. medan De kan göras ensamma eller kombineras med andra bredvid kosmetiska ingrepp. Och de kan men göras på olika djup, från lätta till djupa. Djupare bredvid kemiska peelingar sedan  ger mer drastiska resultat men tar också längre tid att återhämta i alla fall sig från. Boka din i alla fall konsultation hos oss, bredvid där får du hjälp med att välja rätt samt svar på dina frågor. 

Våra kemiska peeling:

qu'est-ce que le Kemisk Peeling?

Kemisk peeling är en kosmetisk behandling som används för att förbättra hudens utseende och textur genom att applicera en kemisk lösning på huden. Syftet med kemisk peeling är att avlägsna döda hudceller och främja cellförnyelse, vilket kan resultera i en jämnare och fräschare hud.

Under kemisk peeling appliceras en kemisk lösning på huden, vilket får den yttre hudlagret att fjälla bort. De olika typerna av kemiska peelingar kan variera i styrka och syrahalt beroende på önskat resultat och hudtillståndet. De vanligaste kemiska ämnena som används inkluderar alfahydroxisyror (AHA), betahydroxisyror (BHA) och trichloressigsyra (TCA).

Kemisk peeling kan hjälpa till att behandla olika hudproblem, inklusive solskador, fina linjer och rynkor, ojämn hudton, akne och ärr. Eftersom kemisk peeling påverkar hudens översta lager kan det leda till ökad känslighet och rodnad under en period efter behandlingen.

Innan man genomgår en kemisk peeling är det viktigt att rådfråga en hudläkare eller skönhetsexpert för att utvärdera hudtillståndet och diskutera vilken typ av peeling som är lämplig samt för att undvika potentiella komplikationer.

Varför ska jag välja en kemisk peeling Göteborg?

Beroende på vilka hudproblem bredvid du vill åtgärda med behandlingen väljer du en kemisk i alla fall peeling i ett av tre olika djup:

Lätt kemisk peeling. Med en lätt (ytlig) kemisk peeling avlägsnas men det yttre hudlagret (epidermis). bredvid Den används för att behandla fina rynkor, akne, ojämn hudton bredvid och torrhet. Du kan få en lätt peeling varannan sedan till var femte vecka. Du bokar en lightpeel genom att trycka här.

Medium kemisk peeling. En medium kemisk peeling tar bort hudceller från epidermis och från delar av den övre delen av ditt medan mellersta hudlager (dermis). Den används för att behandla rynkor, akneärr och ojämn hudton. Du kan behöva upprepa proceduren för att uppnå eller bibehålla det önskade resultatet

Djup kemisk peeling. En djup kemisk peeling tar bort hudceller ännu djupare. Din läkare kan rekommendera en sådan för djupare rynkor, ärr eller förstadier till cancer. Du behöver inte upprepa förfarandena för att få full effekt.
Kemisk peeling kan inte avlägsna djupa ärr eller rynkor eller strama upp slapp hud.

Vem är en bra kandidat för en kemisk peeling Göteborg?

Generellt sett är ljusa och ljust håriga patienter bättre kandidater för kemisk peeling. Om du har mörkare hud kan du också få goda resultat, beroende på vilken typ av problem som behandlas. Men du kan också vara mer benägen att få en ojämn hudton efter ingreppet.

För slapp hud, utbuktningar och allvarligare rynkor reagerar inte bra på kemisk peeling Göteborg. De kan behöva andra typer av kosmetiska ingrepp, t.ex. ansiktslyftning, ögonbrynslyftning eller Fillers. Kontakta oss på JQ.Klinik i Göteborg så hjälper vi till att avgöra vilken typ av behandling som är lämpligast för dig.

Hur förbereder jag mig för en kemisk behandling?

Välj en behandlare med kunskap men om huden och förfarandet. Resultaten kan vara varierande och beror på expertisen bredvid hos den person som utför peelingen. Felaktigt utförd kan en kemisk peeling leda till komplikationer, inklusive infektion och permanenta ärr.
i alla fall Hos JQ.Klinik är du alltid i trygga händer.

Innan du får en kemisk peeling Göteborg kommer din behandlare troligen att:

Gå igenom din sjukdomshistoria. sedan  Var beredd att svara på frågor om nuvarande och tidigare medicinska tillstånd och eventuella mediciner som du tar eller har tagit nyligen, samt eventuella kosmetiska ingrepp som du har genomgått.
Gör en fysisk undersökning. Din läkare kommer att inspektera din hud och det område som ska medan behandlas för att avgöra vilken typ av peeling du kan ha mest nytta av och hur dina fysiska egenskaper – till exempel hudens ton och tjocklek – kan påverka dina resultat.
Diskutera dina förväntningar. Prata med din läkare om dina förväntningar. Se till att du förstår men hur många behandlingar du kan behöva, hur lång tid det tar att läka och hur dina resultat kan se ut.

Steg ett - Samråd och samtycke


Steg två - Behandlingen

Din behandlare på JQ.Klinik kan be dig att ta ett “före” foto. Detta gör vi för vår journal och om du ger samtycke så kan det publiceras på socialamedier.

Steg tre - Redogörelse

Din behandlare kommer att påminna dig om eventuella efterbehandlingsprocedurer som du måste följa.
Du kan köpa eftervårdsprodukter hos oss till ett förmånligt pris, alltid 10% rabatt på produkterna om de köpes i samband med en kemisk peeling.

Steg fyra - Upprepad behandlingVår behandlare påminner om eventuella behandlingar som du behöver göra för att se det önskad resultat.

Vad ska jag förvänta mig efter en Kemisk Pelling Göteborg?

Efter en kemisk peeling, oavsett djup, är huden röd, stram, irriterad eller svullen. Följ läkarens anvisningar för solskydd, rengöring, återfuktning och applicering av skyddande salvor på huden. Och undvik att plocka, gnugga eller klia din hud. Det kan ta flera månader innan din hudfärg återgår till det normala och du kan se det fulla resultatet av peelingen.

Efter en lätt kemisk peeling kommer den behandlade huden att vara röd, torr och lätt irriterad – även om dessa effekter kan bli mindre märkbara med varje upprepad behandling. Din läkare kan applicera en skyddande salva, till exempel vaselin, för att lugna huden. Du kan vanligtvis bära smink nästa dag om du vill.

Behandlade områden tar ungefär en till sju dagar att läka efter en lätt kemisk peeling. Ny hud kan tillfälligt vara ljusare eller mörkare än normalt.

Efter en medium kemisk peeling kommer behandlad hud att vara röd och svullen. Du kommer att känna stickningar. Din läkare kan applicera en skyddande salva, till exempel vaselin, för att lugna området och förhindra torrhet. Efter fem till sju dagar kan du använda kosmetika för att täcka eventuell rodnad.

Använd ispackningar för att få komfort. Smärtlindrande läkemedel utan recept, såsom ibuprofen (Advil, Motrin IB, med flera) och naproxen natrium (Aleve, med flera), kan hjälpa till att lindra eventuella obehag. Du kommer troligen att boka in en kontroll snart efter din behandling så att din läkare kan övervaka din läkning.

När svullnaden minskar kommer den behandlade huden att börja bilda en skorpa och kan bli mörkare eller få bruna fläckar. Det tar ungefär sju till 14 dagar för behandlade områden att läka efter en medium kemisk peeling, men rodnad kan pågå i månader.

Efter en djup kemisk peeling kommer du att uppleva kraftig rodnad och svullnad. Du kommer också att känna sveda och bultande, och svullnaden kan till och med få dina ögonlock att svullna upp.

 

Kemisk Peeling Göteborg

Din läkare kommer att applicera ett kirurgiskt förband på den behandlade huden. Han eller hon kan också skriva ut smärtstillande medel. Du kommer att behöva blötlägga den behandlade huden och applicera salva flera gånger om dagen i cirka två veckor.

Behandlade områden kommer att utveckla ny hud inom cirka två veckor efter en djup kemisk peeling, även om rodnad kan kvarstå i månader. Behandlad hud kan bli mörkare eller ljusare än normalt eller förlora förmågan att sola.

Du kanske föredrar att stanna hemma medan du läker från en kemisk peeling. Du kommer troligen att behöva flera uppföljningsbesök strax efter behandlingen så att din läkare kan övervaka din läkning.

När ny hud helt täcker det behandlade området om cirka två veckor kan du använda kosmetika för att dölja eventuella rodnader. Använd solskyddsmedel varje dag

 

 

 

Lägg till din rubriktext här

Fungerar olika peelingar djupare/bättre än andra peeling?

Ja, kemiska peelingar kan klassificeras i fyra nivåer, beroende på hur djupt de verkar, vilket i sin tur korrelerar med arten och intensiteten av de skador som ska behandlas. BioRepeelCl3 är en djup TCA-peeling som tränger igenom de fem översta lagren av epidermis till de översta lagren av dermis. Det är unikt att det har minimal downtime och du kan återgå till vardagen omedelbart.

Kan Kemisk Peeling Göteborg med andra behandlingar?

Kemiska peeling är ett idealiskt verktyg för att optimera andra medicinska estetiska behandlingar som mesoterapi, botulinum toxin, dermal filler, profhilo och microneedling. Vi erbjuder till exempel BioRepeelCl3 & microneedling som ett paket för att specifikt rikta in behandlingen på akne och ärrbildning från akne vilket ger otroliga resultat.

Ansvarsfriskrivning för JQ.Klinik

Information på JQ.Klinik.se är INTE avsedd som medicinsk rådgivning utan enabart för att förmedla information.

Innan du genomgår någon icke-kirurgisk kosmetisk behandling som nämns någonstans på JQ.Klinik.se bör du rådgöra med vår kvalificerad och ackrediterad behandlare som är ordentligt utbildad och fullt försäkrad för att utföra den behandling du är intresserad av. Varken författaren till guiderna eller bloggartiklarna, eller den behandlare som har verifierat guiderna,  kan hållas ansvariga för eventuella förluster eller anspråk som uppstår till följd av användning eller missbruk av innehållet på JQ.Klinik.se.

Rulla till toppen