Microneedling

Förbättra hudstruktur och kollagenproduktion med Microneedling Göteborg.​

Överblick

Botox Göteborg

Bäst resultat
3+ behandlingar

Botox Göteborg

Hållbarhet
+6 månader

Botox Göteborg

Behandlare
Certifierade vårdpersonal

Botox Göteborg

Tillbaka till rutiner
Samma dag

Botox Göteborg

Tid
30-45 min

Botox Göteborg

Bedövning
Vid behov

Botox Göteborg

Komplikation
Låg

Botox Göteborg

Vila
1/2 dagar

Microneedling överblick

Bäst resultat

3+ behandlingar

Återhämtning

1/2 dag

Tillbaka till rutiner

Samma dag

Behandlingstid

30 min

Duration av resultat

3+ månader

Komplikationsrisk

Låg

Behandlare

Certifierad

Bedövningsmedel

Inga/vid behov

Microneedling Göteborg med NCTF är en effektiv behandling för många olika hudproblem. Såsom förlorad lyster, Förstorade porer och akne, Torr eller uttorkad, slapp hud och åldrad hud, Rynkor och fina linjer,  Akneärr, upphöjda ärr Pigmentförändringar, Hudbristningar och Brännskador.

Microneedling kan med fördel kombineras med våra andra populära behandlingar.

Vilka är fördelarna med microneedling Göteborg?

Microneedling Göteborg med NCTF är en effektiv behandling för många olika hudproblem, men generellt kan man säga att microneedling med NCTF har följande fördelar:

  • Stimulation av hudens kollagen
  • Förbättrar och minskar ärr och bristningar
  • Behandlar fina linjer
  • Jämnar ut rynkor och förbättrar hudton
  • Minskar pormaskar och akne
  • förbättrar brännskador

Kontakta oss idag om du vill veta mer eller om du vill boka din tid hos JQ.klinik.

Vad är microneedling?

NCTF-Microneedling

Microneedling är en avancerad nålbehandling där små mikroskopiska nålstick förs i huden för att förbättra hudstrukturen och kollagenproduktion. Behandlingen utförs med en elektronisk Micropenna med nålar som skapar hundratusentals små mikrokanaler ner i huden. Man skapar en kontrollerad skada, som huden sedan vill reparera. Under tiden slussar man ner NCTF+HA som gör att cellerna får rejäl hjälp på traven och stärka upp huden och göra den frisk och återfuktad. Kroppen börjar direkt reparera skadorna och producerar kollagen och elastin. Behandlingen svider och bränner lite, men gör inte direkt ont. 

Hur förbereder jag mig för microneedling?

Din behandlare kommer gå igenom det förväntade resultatet av microneedling behandling med dig. 

Du kan bli ombedd att följa en särskild hudvårdsrutin före din första behandling, under perioden mellan den och eventuella efterföljande behandlingar och när din behandlingskur har avslutats. Detta för att maximera kollagenproduktionen och hudens reparation.

Kom till ditt besök utan smink.

En vecka före microneedling behandlingen bör du undvika att ta aspirin, ibuprofen, E-vitamin och fiskoljetillskott eftersom dessa kan öka blödningen. Du kan dock ta paracetamol vid behov.

Om du tar någon utskriven medicin, inklusive aspirin, ska du inte sluta ta den – rådgör först med din behandlare eller din läkare.

Undvik att dricka alkohol 24 timmar före behandlingen, eftersom detta också ökar risken för blödning.

Hur ska jag göra för att boka microneedling-behandling?

Steg ett - Samråd och samtycke

När du anländer till vår Klinik kommer din behandlare att gå igenom  ett formulär för personlig bedömning och medicinsk historia tillsammans med dig.

De kommer att diskutera din sjukdomshistoria och tydligt framhäva det realistiska, förväntade resultatet av behandlingen.

De kommer också att beskriva eventuella biverkningar och fråga om du förstår sammanfattningen av den behandling du ska få. Denna process ska ta så lång tid som du behöver och ge dig möjlighet att väga fördelarna mot riskerna.

Du kommer att underteckna och datera dina ifyllda formulär och en samtyckesblankett.

Om du vid något tillfälle inte är nöjd med det förväntade resultatet av behandlingen ska du inte genomföra behandlingen.
Du bör inte känna dig pressad att få behandling och du bör undvika specialerbjudanden som uppmuntrar dig att få behandling på dagen. Ta dig tid att överväga om det är rätt för dig.
Var noga med att fråga vad uppföljningsförfarandet är och att behandlaren har möjlighet att träffa dig om problem skulle uppstå.

Visa mer Minimera

Steg två - Behandlingen

Din behandlare på JQ.Klinik kan be dig att ta ett “före” foto. Detta gör vi för vår journal och om du ger samtycke så kan det publiceras på socialamedier.

Omedelbart före behandlingen rengörs det område som ska behandlas med en antiseptisk rengöringsmedel och vid behov en lokal bedövningskräm appliceras. 

När du är tillräckligt bedövad kommer behandlaren att föra en manuell rulle av medicinsk kvalitet eller en mikronedlingspenna över den hud som ska behandlas. De kommer att föra apparaten över huden ett antal gånger. Detta kan ta 10 minuter upp till en timme, beroende på hudområdet och det specifika hudproblemet.

Smärtan under behandlingen bör vara minimal.

Beroende på hur djupt nålarna tränger in i huden kan du uppleva en liten blödning.

Visa mer Minimera

Steg tre - Redogörelse

Din behandlare kommer att påminna dig om eventuella efterbehandlingsprocedurer som du måste följa.
Vill du öka hållbarheten på din microneedling behandling så kan du köpa produkterna hos oss till ett förmånligt pris, alltid 10% rabatt på produkterna om de köpes i samband med behandlingen.

Steg fyra - Upprepad behandling

Det tar 4-8 veckor innan du kan se betydande förbättringar av din hud. Beroende på vad din behandlare rekommenderar kan du få rådet att boka en kur av behandlingar, vanligtvis 3-6 behandlingar med minst 4-6 veckors mellanrum, eller ett särskilt vårdprogram.

Microneedling aftercare - efterbehandling

Efter en behandling med microneedling kan du få en tillfällig rodnad. Ofta brukar reaktionen avta efter 24 timmar. Några dagar efter behandlingen kan huden upplevas torr och stram. För att uppnå bästa resultatet rekommenderar vi på JQ.klinik att du använder FILLMED B3 recovery Cream för att återfukta huden. Du kommer att få all information om hur du ska ta hand om huden efter behandlingen av din behandlare på JQ.Klinik. 

Hur mycket kostar det att microneedling Göteborg?

Behandlingskostnaden för microneedling Göteborg på JQ.Klinik är 1890 SEK. En kur av microneedling behandlingar börjar på 4990 SEK, där det ingår 3 behandlingar och eftervårdprodukt. Du sparar 1470 SEK.

Hur ofta behöver man göra microneedling behandlingen?

Det kan variera beroende på vilket resultat man förväntar sig men vi på JQ.Klinik rekommenderar en kur på 3-5 behandlingar med 3-4 veckors mellanrum för att uppnå bästa resultat. Men det är många som ser skillnad redan efter första behandlingen. 

Gör det ont att behandlas med microneedling?

Vid ytlig behandling med microneedling brukar det kittlas eller rivas lite i huden. Väljer man djupare nåldjup kan det kännas lite mer smärtsamt. 

Rulla till toppen
Logo white