Microneedling: Förbättra hudstrukturen och kollagenproduktion.

Överblick

Vad är microneedling?

Microneedling är en avancerad nålbehandling där små mikroskopiska nålstick förs i huden för att förbättra hudstrukturen och kollagenproduktion. Microneedling är effektivt för att släta ut huden, behandla akne ärr och pigmenteringar. Syftet med behandlingen är att ge en uppstramad och föryngrad hud med fantastisk lyster.

Microneedling Goteborg

Boka här

Vilka är fördelarna med microneedling?

Behandlingen har flera fördelar bland annat:

  • Stimulation av hudens kollagen
  • Förbättrar och minskar ärr och bristningar
  • Behandlar fina linjer
  • Jämnar ut rynkor och förbättrar hudton
  • Minskar pormaskar

Kontakta oss idag om du vill veta mer eller om du vill boka din tid hos JQ.klinik.

Hur ofta behöver man göra microneedling behandlingen?

Det kan variera beroende på vilket resultat man förväntar sig men vi på JQ.Klinik rekommenderar en kur på 3-6 behandlingar för att uppnå önskat resultat. Men det är många som ser skillnad redan efter första behandlingen. 

Gör det ont att behandlas med microneedling?

Vid ytlig behandling med microneedling brukar det kittlas eller rivas lite i huden. Väljer man djupare nåldjup kan det kännas lite mer smärtsamt. Vi på JQ.klinik brukar använda bedövning vid microneedling behandling. 

Microneedling aftercare/efterbehandling

Efter en behandling med microneedling kan du få en tillfällig rodnad. Ofta brukar reaktionen avta efter 24 timmar. Några dagar efter behandlingen kan huden upplevas torr och stram. För att uppnå bästa resultatet rekommenderar vi på JQ.klinik att du använder särskilda hudprodukter för att återfukta huden som kommer att presenteras efter behandlingen. Du kommer att få all information om hur du ska ta hand om huden efter behandlingen av din behandlare på JQ.Klinik. 

Hur går man tillväga?

  • Bokning och konsultation
  • Microneedling behandling
  • Efterbehandling genomgång
  • Upprepa

DU börjar med att boka tid hos oss. Om det är första gången du besöker oss kommer du att bli ombedd att fylla in en hälsodeklaration. Sedan får du en kostnadsfri konsultation där vi bland annat berättar om det förväntade resultatet på din Profhilo behandling.

Behandlingen tar cirka 30-40 minuter. Vi börjar med att ta en "före" bild.  Detta gör vi för att du som kund hos oss ska kunna se hur behandlingen har påverkat och förbättrat din hy. Sedan kommer din utövare att ta bort smink och förbereda ansiktet för behandlingen genom applicering av lokalbedövning.

Profhilo® injiceras i 10 specifika områden i ansiktet, bio estetiska punkter, även känd som BAP. Produkten sprider sig under hudytan där den omedelbart återfuktas inuti huden på grund av hyaluronsyrans hydrofila egenskaper.

Din utövare kommer att påminna dig om alla eftervårdsprocedurer du behöver följa.

Det tar 2-3 veckor att se betydande förbättring av din hud. Vi på JQ.Klinik rekommenderar en kur på 3-6 behandlingar för att uppnå önskat resultat. Men det är många som ser skillnad redan efter första behandlingen.